Ungdomslägret 2023

Ungdomslägret – för dig mellan 15 och 25 år

Låtar, inspiration och groove en hel vecka som avslutas med den ösigaste av alla festivaler – Korröfestivalen! Korrölägret är öppet för dig mellan 15 och 25 år och alla instrument är välkomna. Nyheten för året är att kursen genomförs i samarbete med Skurups Folkhögskola med pedagoger som har mångårig erfarenhet av folkmusik. Vi kommer även att spela tillsammans med några av de andra kurserna vid tillfällen och avslutar med en gemensam konsert på fredag kväll.

Bli medlem i Skyfe (20 kronor) så får du 500 kronor rabatt på deltagaravgiften om du anmäler dig före 1 juli. Anmäl dig själv och skriv att du är sponsrad. Skicka ett mejl till skanefolkyouthensemble@gmail.com och berätta att du åker til Korrös ungdomsläger. Bli medlem via länken om du inte redan är det. https://ebas.folkyou.se/signups/index/30

Anmälan: På Skurups hemsida.

Kostnad: 1 500 kronor inklusive mat, tältplats (ta med eget tält) och festivalinträde.

Tid: Start 26 juli kl. 13.00 och slut 29 juli på kvällen efter avslutningskonserten på festivalen.

Lärarna: Anna-Karin Andersson, fiol. Malte Zeberg bas/komp, Anna Frykstam, klarinett.

Anna-Karin Andersson
Musiker och pedagog från Småland, bosatt i Malmö. Den norska folkmusiktraditionen har blivit hennes stora passion och på fiol och hardangerfela spelar hon allt från kärva Orsapolskor, flödande norska gangare till dansant värmlandspols.

Malte Zeberg
Den nordiska folkmusiken har en särskild plats i hjärtat hos den här skånska basisten. Istället för att spela det uppenbara vill Malte Zeberg använda sitt instruments spännvidd som både ett rytmiskt och melodiskt verktyg. På Korröfestivalen spelar han med bandet Hialøsa och undervisar på Ungdomslägret.

Anna Frykstam
Med klarinett och basklarinett som instrument spelar hon för närvarande mest traditionella låtar i oförutsägbara arrangemang tillsammans med bandet RÅ. Var kursledare för Ungdomslägret i fjol och ser fram emot att komma tillbaka till