Om Korröfestivalen

Välkommen till Korröfestivalen

Korrö Folkmusikfestival arrangeras av Föreningen Korröfestivalen i samarbete med Musik i Syd.
Festivalen har anor från 1985 då folkmusikgruppen Sågskära samlade musiker och vänner till en fest med bordunmusiken i centrum.
Under åren har festen utvecklats – idag kommer besökare från hela Europa och Korröfestivalen är ett av Sveriges absolut största och mest omtalade folkmusikevenemang. Ingen annanstans i Sverige har du tillgång till den bredd av svensk och nordisk folkmusik som erbjuds på Korrö, samtidigt som festivalen har behållit sin ursprungliga stämning av intimitet och närhet.
********************************
FRÅGOR OCH SVAR OM FESTIVALEN
*
BILJETTER Hittar du via korrofestivalen.se/biljetter eller på nortic.se. Förköp gärna så går det fortare att komma in på festivalen. Här kan man också köpa biljetter till workshops.
*
BOENDE Villa Basta Naturcamping (tvärs över stora vägen) kommer dessvärre inte att driva någon fullskalig camping i år men ytan kommer att fungera som enkel festivalcamping. Området finns tillgängligt och gräset är slaget. Camping är avgiftsfri. Ytan saknar vatten och el, men bajamajor finns på plats. För dricksvattenhämtning hänvisar vi till Korrö Hantverksby. För övrigt boende hänvisar vi till Tingsryds Turistbyråer.
*
BUSSAR Det går fler bussar mellan VÄXJÖ till KORRÖ under festivalen. Alla tider finns sökbara på lanstrafikenkron.se
*
HITTA HIT Korröfestivalen sker i Korrö Hantverksby/Korrö Vandrarhem, som är beläget mitt emellan Linneryd och Rävemåla längs med väg 122. Det tar ca 45 min från Växjö med bil. GPS-koordinater: N56.625359°, E15.19804°.
*
INFORMATION Nedanför Logen finns ett tält för försäljning av skivor, böcker med mera och en informationsdisk.
*
LÅTERIET Låteriet är ett speciellt tält där det är uppstyrda jam, buskspel och allspel. Se schema utanför tältet och på internet.
*
MAT På området finns både restaurang, handelsbod, café, foodtrucks mm. Närmsta affärer ligger i Rävemåla och Linneryd.
*
PARKERING Finns på gångavstånd till festivalen. Tillgänglighetsanpassad parkering finns för dig som behöver.
*
PROVA PÅ! Är just vad det låter som! Prova på dans och sång så du är redo för kvällens svängom.
*
SJUKVÅRD Finns på plats nedanför Logen.
*
SKIVFÖRSÄLJNING Nedanför Logen finns ett tält för försäljning av skivor, böcker med mera och en informationsdisk.
*
TOALETTER Toalettvagn finns mellan Logen och Caféet, mitt på grusplanen. Tillgänglighetsanpassad toalett finns inne på restaurangen.
*
T-SHIRTS & MERCHANDISE I år har vi bland annat tagit fram en ny Korröfestivalen-t-shirt. Du hittar den i Skivförsäljningstältet nedan för Logen.
*
VATTEN Finns en kran på gaveln till Caféet.
*
WORKSHOPS För dig som vill fördjupa dig i spel, sång, dans så finns det ett antal Workshops under festivalen. Se hemsida för information. Särskild biljett krävs för alla workshops. Dessa finns också på nortic.se från den 19 juli.