Instrumentalkurs 2023

Instrumentalkurs 2023

Den perfekta uppladdningen inför Korröfestivalen – välkommen på tre intensiva kursdagar.

Instrumentalkursen/spelkursen riktad sig till melodispelare som är vana vid sitt instrument och som vill komma framåt. All utbildning sker på gehör – inga noter kommer att finnas till hands eller efteråt. Kursen är inte anpassad efter nybörjarnivå.

Anmäl dig här!

Frågor besvaras av Anders Smedenmark.

Praktiskt information hittar du här.

Pelle Björnlert
Redan på 70-talet var Pelle Björnlert (Foto: Jörgen Bergström) aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik. Kursen görs i samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Mia Marine
Mia Marine är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående yrkesfolkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon turnerar bland annat med grupperna MP3, NID och Bowing 9 och spelar ofta till dans, både i kurssammanhang och på danskvällar.

Jonas Simonson
Jonas Simonson är en erfaren och uppskattad pedagog. Han jobbar sedan 2001 på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet som programansvarig och lärare på världsmusikprogrammet. Jonas är en av Sveriges mest etablerade och innovativa flöjtister inom folk- och världsmusikscenen. Under de senaste 30 åren har han rest runt om i världen med sin musik och har som artist haft en stor inverkan på den nyskapande svenska folkmusikscenen. Han har många album bakom sig där man får uppleva hans mångsidiga, rytmiska och personliga spelstil och vi har sett honom i grupper som Groupa, den Fule och många fler.