Danskurs 2023

Danskurs 2023

Den perfekta uppladdningen inför Korröfestivalen – välkommen på tre intensiva kursdagar.

Äntligen är det dags att anmäla sig till Korröfestivalens populära danskurser igen.
Anna Björk håller i danskursen som riktar sig till vana dansare och Anna Öberg håller för dig med mycket god dansvana.

Frågor besvaras av Anders Smedenmark.

Praktiskt information hittar du här.

Kurs med Anna Björk – musiker Karin Wallin
Denna kurs vänder sig till dig som har god dansvana av svensk folklig dans. Under kursen får du möjlighet att utveckla ditt dansande och din dansteknik i förhållande till musik, danspartner och eget uttryck. Dessutom kommer vi att utforska traditionsbärande och vad det innebär att ta till sig kroppslig kunskap av en levande förebild. Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis.

Anmäl dig här.

 

Anna Björk har arbetat som frilansande danslärare i folklig dans och dansmetodik i Sverige och Europa sedan 2002. Hon har sin utbildning i folkdans och en masterutbildning i dansdidaktik från Danshögskolan/Stockholms konstnärliga högskola, men ser också alla möten med traditionsbärare på dansgolvet som en viktig del av sin utbildning. Anna undervisar regelbundet på dans- och folkmusikutbildningar på folkhögskolor och högskolor. Hon arbetar också som forskningsarkivarie på Arkivet för folklig dans/Svenskt visarkiv. 

Kurs med Anna Öberg – musiker Kristofer Pettersson
Denna kurs vänder sig till dig som har mycket god dansvana av svensk folklig dans och under tre dagar vill utveckla ditt dansande tillsammans med andra. Med utgångspunkt i den folkliga repertoaren närmar vi oss dansen med fokus på puls, rytm och sväng och stor vikt kommer att ligga på att utveckla den egna kroppen i dansen, samt lyhördhet till musik och danspartner. Genom konkreta verktyg utforskar vi det personliga dansuttrycket och den genrespecifika improvisationen. Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis.

Anmäl dig här.

Anna Öberg är sedan 2011 huvudlärare i folklig dans vid Malungs Folkhögskola och har under åren undervisat på mängder av kurser och workshops i Sverige och utomlands. Hon verkar även återkommande som gästlärare på bla Danshögskolan i Stockholm och andra institutioner inom dans, musik och scenkonst.
Som dansare och koreograf har Anna turnerat internationellt och nationellt sedan 2006 och hennes konstnärliga arbete har bla visats på scener som Dansens Hus, Norrlandsoperan, Dalateatern och Moderna Dansteatern för att nämna några.