Flerdagarskurs – Vokal Folkmusik

Välkommen till kursdagar där din unika röst står i centrum!

Vi sjunger folkliga visor från när och fjärran, provar olika sätt att sjunga i stämmor på och testar kulning och rop. Vi sjunger och låter tillsammans på hela gruppen, i mindre grupper och även solistiskt om du vill. Kursen ger dig konkreta övningar för att du sedan ska kunna fortsätta utforska och utveckla din röst och din sång på egen hand. Inga specifika förkunskaper inom folkmusik krävs men du ska känna dig bekväm med att använda din röst och tycka att det är spännande med utmaningar. Utlärning sker på gehör, inga noter eller textblad delas ut, det är
lyssna —> härma som gäller. Ta med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

Karin Ericsson Back arbetar som frilansande sångerska och folkmusiker på heltid. Hon är född och uppvuxen i Dalarna men är numera bosatt på landsbygden i Sörmland. Med en gedigen musiker- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har hon byggt upp en bred plattform där hon arbetar mångfacetterat med scenframträdanden, musikkomposition och kördirigering. Medlem i vokaltrion Irmelin sedan 1999.

karinericssonback.se


Teknisk Information
VAR 
Undervisning DANS – Rävemåla Bygdegård/Byahuset Valvet, Rävemåla
Undervisning VOKAL – Rävemåla Skola
Undervisning INSTRUMENTAL – Rävemåla Skola.
Lunch - Rävemåla Skola
Middag, camping och vandrarhem – Korrö Hantverksby
Rävemåla är beläget ca 9 km SÖ om Korrö.
Samåkning mellan Korrö och Rävemåla.

DATUM/TIDER
Måndagen den 22 juli är det frivillig samling, fika och uppstart kl 19. [Korrö]
Tisdag-torsdag den 23-25 juli är det undervisning kl 9-16.30. [Rävemåla]
Torsdag-lördag, 25-27 juli är de huvudsakliga festivaldagarna (OBS: Festivalpass samt entré till tisdagens och onsdagens danskväll ingår i deltagaravgiften)
Söndagen den 28 juli är det Spelmansstämma i Älmeboda Hembygdspark (Ligger i Rävemåla)

PRIS
Kurserna kostar 2350 SEK/styck. Då ingår mat (lunch+middag per undervisningsdag plus kaffe) undervisning samt festivalentré för tis-lör till Korröfestivalen. Boende och frukost ingår inte.

BOENDE
Följande boendealternativ finns:
Eget tält - Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord, stolar, kylskåp, frys, kokplattor och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN – SÖN. Helst ska man inte parkera sin bil bredvid tältet eftersom hela området inte är så stort. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer. OBS: Måste förbokas på info@korrofestivalen.se
Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma)
. Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön. OBS: Måste förbokas på info@korrofestivalen.se
Vandrarhemsrum/del i rum Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 350 kr/natt. OBS Gäller endast mån-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare. Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.
OBS: Engångsgrillar, gasolkök eller spritkök är inte tillåtna någonstans på campingen utan vi hänvisar till servicetältet

ANMÄLAN
Du köper helt enkelt din kursbiljett via vår Biljettkiosk. (glöm inte att fylla i kontaktuppgifter och mat-preferenser!).
Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Finns egentligen inget sista datum för anmälan/biljettköp och det finns ingen kölista så när biljetterna är slut så är dem.