Kurs: Svensk folklig dans

Fördjupningskurs med Anna Öberg och Mia Marine

Denna kurs vänder sig till dig som har god dansvana av svensk folklig dans och under tre dagar vill utveckla ditt dansande tillsammans med andra. Med utgångspunkt i den folkliga repertoaren närmar vi oss dansen med fokus på puls, rytm och sväng och stor vikt kommer att ligga på att utveckla den egna kroppen i dansen, samt lyhördhet till musik och danspartner. Genom konkreta verktyg utforskar vi det personliga dansuttrycket och den genrespecifika improvisationen. Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis. Undervisningen sker på svenska.

26–28 juli

Anna Öberg är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med folkdans som huvudämne. De senaste åren har vi kunnat se henne som dansare i RESiDANS, danskompaniet STHLM Moves, samt egenproducerade solot SPÅR. Anna är huvudlärare i dans vid Malungs Folkhögskola och en ofta anlitad pedagog inom koreografi och folkdans, bla vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm, där hon även i våras avslutade sin masterutbildning i koreografi. Kursen görs i samarbete med Malungs Folkhögskola.

Mia Marine är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående yrkesfolkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon turnerar bla med grupperna MP3, NID och Bowing 9 och spelar ofta till dans, både i kurssammanhang och på danskvällar.

Boka här!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.