Kurs: Instrumental folkmusik

Spelkurs med Pelle Björnlert, Ditte Andersson och Karin Wallin

All undervisning sker på gehör (inga noter kommer att ges under eller efter) och kursen riktar sig till alla som har vana vid sitt instrument och framåt. Kursen är inte anpassad för nybörjarnivå. Har du frågor så skicka till anders.smedenmark@musikisyd.se.

Redan på 70-talet var Pelle Björnlert (Foto: Jörgen Bergström) aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik. Kursen görs i samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Ditte Andersson Musiker och uppskattad lärare med nyckelharpa, fiol och sång som sina huvudinstrument. Hon har både folkmusik och populärmusik på sin repertoar och rör sig gärna i det gränslandet. En viktig del av musikprogrammet är hennes kåseriartade presentationer.

Uppvuxen bland spelande, sjungande och dansande släktingar började Karin Wallins intresse för folkmusiken tidigt. Sin främsta övning fick hon under sin fars, Börje Wallins, danskurser runt om i Norden då hon flera timmar i sträck bjöd på solospel och växte in i rollen som dansspelman. Karin spelar framförallt skånska låtar på fiol men skriver även egen musik i traditionell stil. Mycket och gärna spelar hon med omstämd fiol för att få fram stora och härliga klanger, precis som många gjorde förr, för att som ensam spelman nå ut och höras i danssorlet.

Boka här!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.