Verkstäder – gå på djupet på festivalen

För dig som vill fördjupa dig i sång, dans, spel… Scrolla ned för att hitta anmälningslänkarna, de ligger längst ned på sidan.

Fredag 11.00: Slängpolska med Anna Öberg och Pelle Björnlert. 

Fredag 11.00: Fiol med Maria Jonsson. Låtar från Västerbotten – en elegant kadrilj eller polonäs från trakterna kring Burträsk eller en kärv inlandspolska.

Fredag 11.00: Sång med Kirsten Bråten Berg. Stev og viser frå Setesdal. Unikt tillfälle att få lära sig stev och visor från Norges i särklass mest namnkunniga folksångerska Kirsten Bråten Berg. Möt den uråldriga stev-traditionen diktad på meter med blåtoner och krus. Undervisningen sker på norska.

Fredag 13.30: Pols med Anna Öberg och Mia Marine.

Fredag 13.30: Ballader med Marie Länne Persson. En sång, en saga, en film, en dans – medeltida ballader är sjungna berättelser, fulla av bilder, som vi sjunger tillsammans, dansande på en kedja eller i ring. Dessa uråldriga men tidlösa visor besjunger ännu våra liv. Workshopen leds av Marie Länne Persson, singer-songfinder och just i år general för Sveriges första Balladfestival ”FATTIG punkt ELAK som hålls 17–20 augusti, och hennes eminenta, ständiga sidekick Monica Schön.

Lördag 11.00: Irländsk fiol med Gerry O’Connor. Gerry kommer att demonstrera och förklara några typiska stråkmönster som är specifika för irländsk dansmusik. Många av låtarna kommer att hämtas från samlingen The Rose in the Gap; Dance Music of Oriel. Inspelningar av låtarna som lärs ut kommer att tillhandahållas. Det är bra om du har lite fiolvana. Undervisningen sker på engelska.

Lördag 11.00: Rundpolska med Anna Öberg och Pelle Björnlert.

Lördag 11.00: Sjung i stämmor med Trio Rop. Hur kompar man på sång? Vi delar med oss av vårt sätt att musicera genom improvisation och andra musikaliska byggstenar som verktyg. Kom som du är och sjung med oss! 

Lördag 11.00: Ukrainska låtar med Olena Yeremenko & Martin Neaga. Alla instrument är välkomna men du bör vara förtrogen med ditt instrument. Undervisning sker på engelska.

Lördag 11.00: Irländsk sång med Brendan McCreanor. Brendan kommer att lära ut sånger från sitt hemområde i County Louth, efter lokala sångare som MaryAnne Carolan och Sean Corcoran. Kanske lär han också ut en lokal sång på det irländska språket! Låttexter kommer att tillhandahållas. Undervisningen sker på engelska.

 

Observera att våra verkstäder inte ingår i festivalpass.
Vokalverkstäder: 250 kronor
Dansverkstäder: 250 kronor
Spelverkstäder: 300 kronor

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.