Instrumentalkurs 2024

Instrumentalkurs 2024

Instrumentalkurs [23-25 juli]
Hjärtligt välkomna till tre dagar med några av Sveriges bästa folkmusiker och pedagoger. Tre lärare och ca 45 deltagare har tre matnyttiga och härliga dagar att se framemot. Där spelet, svänget, melodin och den egna och kollektiva utvecklingen står i största fokus. Instrumentalkursern/spelkursen riktad sig till melodispelare som är vana vid sitt instrument och som vill komma framåt och all utbildning sker på gehör (enstaka noter kan förekomma vid tillfälle) Kursen är dessvärre inte anpassad efter nybörjarnivå. För frågor om kurser så vänligen kontakta info@korrofestivalen.se.

Pelle Björnlert
Redan på 70-talet var Pelle Björnlert (Foto: Jörgen Bergström) aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att spela en dansant, livfull och variationsrik musik. Kursen görs i samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Guro Kvifte Nesheim
Guro växte upp med sin hardingfele i Oslo och är en storspelman och traditionsbärare av rang. En hardanger D’amore trakteras också och skapar många nya alster när kompositionsnerven går igång. Hon hörs i flera olika musikaliska samanhang, bland annat i GKN5 som spelar senare på festivalen

Niklas Roswall
Virtuosen Niklas kommer från byn Kverrestad på Österlen och är en av de absolut främsta utövarna på nyckelharpa. När han var tio år gammal började han spela fiol men gick snart över till nyckelharpan istället. Redan första gången Niklas provade en nyckelharpa fascinerades han av den rika klangen och instrumentets alla möjligheter.

Mer information om kurserna hittar du här.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.