Barnens egen Korröfestival

Smyg in till Barnens egen Korröfestival! Här är alla som är unga till kropp eller sinne välkomna att slå sig ner, lyssna till sagor och musik, dansa och spela. Här vill vi ge de unga en självklar plats som bara är på deras villkor. En plats som känns lockande, lekfull och inspirerande.

En förutsättning för att vårt musikliv ska leva vidare är att vi ger barnen de verktyg de behöver för att känna glädjen till musiken. Det är vårt ansvar att vi visar dem att i musiken får allt och alla plats. Barnens egen Korröfestival består av ett mysigt tält som är scen för alla föreställningar, samt ett område som lockar till lek, skoj och musikskapande.

Spelschema
fredag 27 juli | Området öppet 14.00-19.00
14.00-14.45    Mallku och Lulli
15.00-16.30    Tutor och Pipor
17.00-17.30    Prova På! Dans
18.00-18.45    Mallku och Lulli

lördag 28 juli | Området öppet 12.00-19.00
12.00-12.35    Väx Upp!
13.00-14.30    Tutor och Pipor
15.00-15.30    Prova På! Dans
16.00-16.35    Väx Upp!
17.15-17.50    Laga Sagan

Familjeföreställning: Väx Upp!
Där blommor och människor gror har Tim och Tej har hittat ett frö. Vad finns innanför det hårda, randiga skalet? Hur har fröet hamna här? Och var kommer det ifrån? De stoppar ner fröet i en kruka full av jord och ger det vatten och sol, luft och kärlek. Men ingenting händer? Tillsammans med barnen utforskas naturens kretslopp och hur människor och natur påverkar varandra. Vad är det vi väntar på ska växa upp ur krukan? Vad får det att växa? Och vad behöver människan? Med lek, musik och inslag av cirkus och trolleri behandlas stora frågor om det lilla som växer.

Tillverka instrument: Tutor och pipor
Det är något visst i det att själv kunna bygga sitt eget musikinstrument, när man har förstått principen är det lätt att fortsätta experimentera. I detta program får eleverna bygger sina egna, fullt spelbara instrument. Alla lyckas! Principerna är universella och materialen finns runt omkring oss. Helt enkelt ett tvärvetenskapligt praktiskt projekt i musik, slöjd, matematik och fysik. När instrumentet är klart så komponerar och musicerar vi tillsammans.

Prova på Uppställningsdanser med Folkdansringen
Här får du lära dig några traditionella danser som dansas i grupp. Rutinerade dansare från Folkdansringen Småland Öland håller rätt på alla turerna.

Familjeföreställning: Mallku & Lulli
Den lilla kolibrin, Lulli ger sig ut på äventyr för att utmana den stora kondoren, Mallku, i en tävling vid Titikakasjön. Vem kommer först till Solen? Kondoren Mallku eller kolibrin Lulli? Titikakasjön ligger mellan Bolivia och Peru vid de höga bergen Anderna, där den musikaliska och spännande eskapaden försiggår.

Familjeföreställning: Laga Sagan
Det var en gång en skog, långt bort men ändå nära. I en annan tid, för länge sedan befolkades skogen av mystiska väsen med magiska krafter. Men då var då och nu är nu och inga väsen syns nu till, inga magiska ramsor hörs, bara trädens eviga sus. Vad har hänt med magin och varför är sagan trasig? Går det att väcka magin till liv och kan sagan bli hel igen? I ”Laga sagan” blir barnen medberättare i en dockföreställning om fantasins kraft.

>> Kolla gärna in våra partners som hjälper oss göra detta möjligt!

<< tillbaka till BARN OCH UNGDOM