Smålands Folkmusikläger 2023

Smålands Folkmusikläger (fd Hjortsbergalägret) – för dig mellan 9 och 16 år

I år flyttar välkända Smålands Folkmusikläger till Korröfestivalen. Lägret är för dig som spelat minst fyra terminer och arrangeras av Smålands spelmansförbund tillsammans med studieförbundet Bilda. Undervisningen sker på fiol, men du som spelar andra instrument är också välkommen.

Under dagarna spelar vi tillsammans i nivåanpassade grupper med fokus på låtspel. Vi spelar också tillsammans över grupperna i större arrangemang med stämmor och komp. Undervisningen sker på gehör, det vill säga att man lyssnar och härmar, och notkompendium delas ut vid lägrets slut.

Vi avslutar med en gemensam konsert.

Anmälan: Görs via anmälningsformulär https://forms.gle/MRLDFpoYkdtrXjdB9

Kostnad: 2 500 kr inklusive kost och logi söndag-torsdag

Tid: Söndag 23 juli–torsdag 27 juli

Plats: Hovmantorps Folkets Hus

Lärarna: Gusten Brodin, Marika Bjärnborg och Ronja Grafström

Gusten Brodin

Fiolspelare sedan barnsben med folkmusiken alltid i fokus. Ett av hans stora intressen i musiken handlar om samspelet, antingen med andra musiker eller med dansare. Sin musikaliska hemvist har han i Småland.

Marika Bjärnborg

Fiolpedagog och musiker med rötterna i den småländska folkmusiken. Utbildad vid kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Spelar fiol, viola och sjunger.

Ronja Grafström

Musiklärare och frilansande folksångerska från Sundsvall som för närvarande studerar en master i Nordisk folkmusik. Blandar högt och lågt, från farstu till finrum samt präglas av nyfikenhet och nyskapande.