Trad.Attack [EST]

Efter flera års arbete på den estniska musikscenen bestämde sig tillslut tre vänner för att spela tillsammans, det var 2014. Det började med en tanke att det skulle vara enkelt, kul och experimentellt. Från början fanns inte ens någon ambition att spela inför publik, därför blev förvåningen total när bandets första släppta låt blev en riktigt hit. Arenorna var redan fyllda av publik som väntade på Trad.Attacks musik och turnerandet satte fart. Hittills har gruppen besökt 37 länder runt om i världen, med ambitionen att spela i alla världens länder.
Gruppen hittar sin inspiration från gamla inspelningar av estniska folkmusiker. De tar de skrala gamla inspelade melodierna och drar de ut i nutid, ger de pulserande rytmiska strukturer och skapar en imponerande stor ljudbild av 12-strängad gitarr, röst, trummor och en mängd flöjter och säckpipor.

Med Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna och Tõnu Tubli.

Gruppen har fått flera priser och utmärkelser bla på Estonian Ethno Music Award har de vunnit över 10 olika priser, Music Awards 2018 blev de Årets Band och Estonian Most Sold Band CD of the Year 2018 – alla genrer samt flera listningar på internationella musiklistor.

Hemsida

Facebook

Spotify