Korrö Folkmusikfestival

Den stora lilla festivalen med närhet till musiken, vännerna och naturen står på stadig grund och har sedan sin start 1984 nu blivit vuxen på riktigt. Med åldern växer ansvaret och eftersom vi hoppas att festivalen får leva länge vill vi förankra glädjen till musiken i varje ny generation som föds, och såklart jobba för att hålla liv i glädjen hos alla.

Platsen för festivalen är den pittoreska lilla hantverksbyn, belägen djupt i de Småländska skogarna nordöst om Tingsryd. Ån rinner genom platsen och de historiska byggnaderna sätter sin visuella prägel på festivalen.

Det viktigaste med Korröfestivalen är ju trots allt musiken, och att lyssna och ta del av musik tillsammans med andra är kanske den största glädjen av alla. Här får man lyssna till musik som är innerlig, drömsk och poetisk. Men också fartfylld, glödande och sprittande glädjefylld. Musik som är traditionell och nyskapande, och all blandning där emellan. Det finns garanterat något för alla smaker.

Här samsas några av våra största yrkesverksamma artister med glada amatörer, gamla som unga, professionella som nybörjare.

Så välkommen att lyssna, dansa, buskspela, busksjunga, äta god mat, kramas i gröngräset, bada, gömma dig från skyfall, njuta, umgås, träffa gamla och nya vänner och uppleva musiken tillsammans med oss.

Foto: Jon Antonsson 2015

DSC02347

Foto: Jon Antonsson 2015

DSC02869

Foto: Jon Antonsson 2015

DSC03834

Foto: Jon Antonsson 2015