Flerdagarskurser

Infon nedan gäller 2017 års festival. Program för 2018 kommer inom kort!

Välkommen!
I år finns återigen den fantastiska möjligheten att tjuvstarta Korrö Folkmusikfestival med att delta i en av våra flerdagarskurser (tis-tors). Vare sig du vill spela, dansa eller sjunga finns här något för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom folkmusiken. Korröfestivalen och Studieförbundet Bilda hälsar dig hjärtligt välkommen!

Instrumental folkmusik
NOTE: Instrumentalkursen iår har två huvudlärare och sedan gästlärare.

Huvudlärare:
Redan på 70-talet var Pelle Björnlert aktiv inom folkmusikrörelsen då han, inspirerad av spelmannen Bengt Löfberg, lade grunden för sitt intresse för östgötsk och småländsk folkmusik. En repertoar som varit helt central för honom sedan dess. Själv säger han att hans strävan är att ”spela en dansant, livfull och variationsrik musik”. I samarbete med Gamleby Folkhögskola.

Huvudlärare:
Karin Wallin spelar skånsk traditionell folkmusik med en spelstil som är kraftfull, energirik, drivande och har ett stort och starkt fokus på dansrytmen. Fiolen blir gärna omstämd för att få fram extra mycket stora härliga klanger. Karin fick Zornmärket i guld 2007.

Gästlärare Tisdag
Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående yrkesfolkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon turnerar bl.a. med grupperna MP3, NID, Marin/Marin och Bowing 9 och spelar ofta till dans, både i kurssammanhang och på danskvällar.

Gästlärare Onsdag
Anders Löfberg växte upp i den småländska folkmusikmiljö. Han spelade fiol med föräldrarna som främsta läromästare och blev tidigt insatt i dansmusiken. Examen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med fiol och cello som huvudinstrument har han på cv:t. Även om den traditionella folkmusiken ligger Anders varmt om hjärtat är detta ingen motsättning till att vilja utveckla folkmusiken vilket också gör honom till en kreativ, experimentell och lyhörd musikant. Rytm, puls och improvisation är ständigt återkommande moment i hans musik.

Gästlärare Torsdag
Kjell-Erik Eriksson är född 1971 och uppväxt i Kaxås, Offerdal, men är numera bosatt på Frösön. Kjell- Erik försörjer sig som frilansande spelman både på scen och som pedagog. Turnerar flitigt sedan 25 år med bl.a. folkrockbandet Hoven droven och vistrion Triakel betyder mycket för honom och 2001 spelade han in skivan Offerdalslåtar där Lapp-Nils låtarna stod i centrum.

Vokal folkmusik
Anders Larsson Anders var under flera år en mycket omtyckt lärare för viskursen på Malungs folkhögskola, han har spelat och sjungit i en rad olika konstellationer och lärt ut visor och ballader på kurser runt om i landet. Hans sång är fylld av lekfullhet och sväng, av tradition och fria utflykter. Han medverkar på en rad skivinspelningar och har gjort en soloplatta, Trallaren, som beskrivs med en mening, den enda som behövs: En väldigt bra trallare med en väldigt bra skiva!

Gästlärare Onsdag eftermiddag
Ulrika Gunnarsson är en erfaren sångpedagog med rötterna i den småländska repertoaren, men det kan bli både irländska och norska visor på begäran. Förutom sånger så har hon ett speciellt intresse för den vokala spelmansmusiken trall. Ulrika är mångårig medlem av folkmusikgruppen Sågskära och sjunger idag framför allt tillsammans med Jonas Åkerlund samt som solist i olika sammanhang.

Svensk folklig dans– fördjupningskurs
Denna kurs vänder sig till dig som har god dansvana av svensk folklig dans och under tre dagar vill utveckla ditt dansande tillsammans med andra.  Med utgångspunkt i den folkliga repertoaren närmar vi oss dansen med fokus på puls, rytm och sväng och stor vikt kommer att ligga på att utveckla den egna kroppen i dansen, samt lyhördhet till musik och danspartner. Genom konkreta verktyg utforskar vi det personliga dansuttrycket och den genrespecifika improvisationen. Det är inte nödvändigt att anmäla sig parvis.

Anna Öberg är utbildad vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm med folkdans som huvudämne. De senaste åren har vi kunnat se henne som dansare i RESiDANS, danskompaniet STHLM Moves, samt egenproducerade solot SPÅR. Anna är huvudlärare i dans vid Malungs Folkhögskola och en ofta anlitad pedagog inom koreografi och folkdans, bla vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm, där hon även i våras avslutade sin masterutbildning i koreografi. I samarbete med Malungs Folkhögskola

Dansmusiker TISDAG & TORSDAG
Anders Löfberg
växte upp i den småländska folkmusikmiljö. Han spelade fiol med föräldrarna som främsta läromästare och blev tidigt insatt i dansmusiken. Examen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med fiol och cello som huvudinstrument har han på cv:t. Även om den traditionella folkmusiken ligger Anders varmt om hjärtat är detta ingen motsättning till att vilja utveckla folkmusiken vilket också gör honom till en kreativ, experimentell och lyhörd musikant. Rytm, puls och improvisation är ständigt återkommande moment i hans musik.

Dansmusiker ONSDAG
Mia Marin är den sprudlande värmländskan som gjort sig ett namn både som framstående yrkesfolkmusiker och som inspirerande pedagog. Hon turnerar bl.a. med grupperna MP3, NID, Marin/Marin och Bowing 9 och spelar ofta till dans, både i kurssammanhang och på danskvällar.

Teknisk Information
VAR 
Undervisning DANS – Rävemåla Bygdegård
Undervisning VOKAL – Rävemåla Skola
Undervisning INSTRUMENTAL – Rävemåla Skola.
Lunch – Rävemåla Skola
Middag, camping och vandrarhem – Korrö Hantverksby
Rävemåla är beläget ca 9 km SÖ om Korrö.
Samåkning mellan Korrö och Rävemåla.

DATUM/TIDER
Måndagen den 24 juli är det frivillig samling, fika och uppstart kl 19. [Korrö]
Tisdag-torsdag den 25-27 juli är det undervisning kl 9-16.30. [Rävemåla]
Torsdag-lördag, 27-29 juli är de huvudsakliga festivaldagarna (Festivalpass samt entré till tisdagens och onsdagens konserter ingår i deltagaravgiften)
Söndagen den 30 juli är det Spelmansstämma i Älmeboda Hembygdspark (Ligger i Rävemåla)

PRIS
Kurserna kostar 1950 SEK/styck. Då ingår mat (lunch+middag per undervisningsdag plus kaffe) undervisning samt festivalentré för tis-lör till Korröfestivalen. Boende ingår inte.

BOENDE
Följande boendealternativ finns:
Eget tält – Området ligger precis bakom Herrgården och man har nära till dusch/toa/bastu samt bryggan i ån. Här finns även ett enkelt servicetält med bord/stolar, kylskåp och vattenkokare. Man kan bo kvar över hela festivalen och det kostar 300 kr per person från MÅN – SÖN. Helst ska man inte parkera sin bil bredvid tältet eftersom hela området inte är så stort. Tillägg för tältplats 300 kr per tält tillkommer.
Husvagn/Husbil (begränsat antal platser, el ingår i priset. OBS Det är inte tillåtet med gasol i husvagnar/husbilar så lämna tuben hemma)
. Dusch och bastu finns i Korrös faciliteter. Området är inte jättestort men ett fåtal fordon går att få dit. Samma avgift här per person men med ett tillägg på 600 kr för husvagnen/husbilen. Gäller mån-sön.
Vandrarhemsrum/del i rum Vill man bo mera bekvämt finns det vandrarhemsrum/del i rum att hyra, dock ej över festivalen. Angående masslogi så finns det tyvärr inte tillgång till lokaler som går att använda för detta. Sängplats kostar 340 kr/natt. OBS Gäller endast mån-tors! Eventuella lediga platser tors-lör anslås senare.
Maila dina boendeförfrågningar till kurser@korrofestivalen.se.

ANMÄLAN
OBS: Nytt anmälningssystem mot tidigare år! Nu köper du helt enkelt din kursbiljett via vår Biljettkiosk. (glöm inte att fylla i kontaktuppgifter och mat-preferenser!).
Biljetter återköps ej, men du kan sälja vidare om du inte kan gå sen. Finns egentligen inget sista datum för anmälan/biljettköp och det finns ingen kölista i år så när biljetterna är slut så är dem.

STUDERANDE För dig som är studerande så finns det fem stycken biljetter per kurs till ett lägre pris. Först till kvarn gäller och du ska vara studerande både före och efter sommaren.

<< tillbaka till KURSER OCH LÄGER