Korrölägret

Korrölägret är en låtkurs för ungdomar där undervisning, konsert, sång, dans och trevligheter varvas om vartannat. Korrölägret är öppet för alla instrument och har fokus på låtspel och ensemblespel. Vi hinner också med både bad och trevligt umgänge! På dagarna har vi kurs och på kvällarna tar vi del av festivalens program. All utlärning sker på gehör och du bör vara förtrogen med ditt instrument. Lärare 2019 är Jeanett W Rousu, Peter Rousu och Frida Höfling – tidigare kursdeltagare som nu återvänder som gästlärare! Ett inspirerande och lärorikt folkmusikläger för dig mellan 15 och 23 år!

DATUM: 24–27 juli 2019
ÅLDER: 15–23 år
PLATS: Korrö, ca 4 mil sydost om
Växjö
BOENDE: Naturcamping med eget tält vid festivalområdet
MAT: frukost/lunch/middag
ingår alla dagar
KOSTNAD: 999 kr
FESTIVALINTRÄDE INGÅR
ANMÄLAN: jeanett.rousu@gmail.com
– senast 1 juli.

Jeanett Walerholt Rousu
Huvudansvarig för Korrölägret är Jeanett Walerholt Rousu, riksspelman på fiol, med massor av slängpolskor i bakfickan. Jeanett bjuder på djup förankring i den småländska folkmusiktraditionen och ett stilfullt dansspel, men också historiska berättelser och spelmansporträtt från de böcker hon publicerat med folkmusik från både Småland och Dalarna. Jeanett spelar tillsammans med maken i en folkmusikduo ”Jeanett&Peter” samt i trion ”Siljan Folk Trio”.

Peter Rousu
Peter Rousu undervisar till vardags i ensemblespel, gitarr och elbas på Sjöviks folkhögskola och Rytmus Borlänge. Med djup förankring i både jazz, folkmusik och worldmusic bjuder han på spännande och överraskande arrangemang till låtarna vi spelar. Peter är känd i folkmusikkretsar som Ethnoledare och som musiker i olika folkmusikkonstellationer som ”Fatang”, ”Supernova” och ”Jeanett&Peter”.

Frida Höfling
Årets gästlärare på Korrölägret är en tidigare kursdeltagare som nu kommer tillbaks som kurslärare. Frida Höfling är uppvuxen i Helsingborg och spelar fiol och kohorn med full fart i stråken och med ett rungande danssväng! Hon är både musiker, kompositör och dansare och har tidigare varit elev hos bl a. Karin Wallin och Mats Edén. Efter studier på folk- & världsmusik från musikhögskolan i Malmö och i norsk folkemusikktradition på høgskolen i Rauland spelar Frida en mångsidig repertoar. Varmast om hjärtat är ändock låtar från södra Sverige och Skåne. Du kan höra henne spela i duon 232 Strängar.

KOSTNAD: 999 kr. Du anmäler dig genom att skicka ett mail till Jeanett, senast 1 juli, där du beskriver vem du är, vad du spelar, hur länge du spelar, matallergier eller annat som kan vara bra för oss att veta. Anmälan är bindande. Maila din anmälan till jeanett.rousu@gmail.com

Sök årets Korröstipendium!

Som stipendiat får du gå på Korrölägret gratis, vi betalar din resa till Korrö (max 1500 kr) och du får två Korröbiljetter att ge bort till vem du vill! Som stipendiat förbereder du dig att lära ut en låt till resterande kursdeltagare samt en låt att spela på ungdomslägrets konsert på festivalen. Du ansöker till stipendiet genom att skicka ett personligt brev där du berättar vem du är, din musikaliska bakgrund och motiverar varför just du ska bli årets stipendiat samt en inspelning på när du spelar en valfri låt.

Jeanett Rousu

www.jeanett.se

070-728 74 22