Ida Meidell och Johan Hedin

[ONSDAG]

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist. Med rötter i Västerbottnisk tradition har hon sedermera specialiserat sig inom tidig musik samt andra folkmusikstilar, bland annat engelsk och keltisk musik. Ida turnerar med olika barockorkestrar och folkmusikprojekt, och är även aktiv som pedagog på kurser i svensk folkmusik och barock.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i.

Ida och Johan möts för första gången på scen här på Korrö Folkmusikfestival. En perfekt plats enligt dem själva, då de stortrivs med att befinna sig mitt i en levande tradition där man både är musiker, arrangör och kompositör på samma gång, där stilar möts och blandas och där gamla låtar får nytt liv genom att man lär sig att äga dem.