Hoven Droven

Ett av Sveriges stadigaste folkrockband. I 30 år har de bjudit på ny och gammal folkmusik att headbanga till.

Det finns förmodligen ingen som kan stå helt stilla när Hoven Droven står på scen. Deras tunga gung smittar och sätter kroppar i vaggande rörelser.

Bandet har spelat tillsammans sedan 1989 och det var då som gruppens karaktäristiska ljudbild formades – traditionell svensk folkmusik med drivande trummor och elgitarrer. Gruppen består av Kjell-Erik Eriksson på fiol, även medlem i Triakel, Breda gatan och jobbar som lärare på Birka folkhögskola. Bo Lindberg, gitarr, jobbar som musiklärare och har spelat i nästan alla band från Östersund. Jens Comén är passionerad saxofonist och dyker upp i en mängd olika sammanhang, också han lärare på Birka folkhögskola. Björn Höglund, slagverk, har jobbat som musiker sen 1990, skriver och spelar för och med en mängd olika artister. Pedro Blom, bas, jobbar som musiker på heltid och spelar bland annat i bluegrass-bandet The Blue Mountain Boys. Hoven Droven är glädje! Det är rakt och enkelt, tungt och svängigt. Inga onödiga krusiduller.

Hoven Droven har fått såväl Grammis-nomineringar som flertalet kulturpriser. 2004 gjordes ett samarbete med Dalasinfoniettan som resulterade i en turné och två spelningar på Dalhalla.

Hoven Droven på Spotify

Hemsida

Foto: Marléne Nilsén