d’amore – musik av Pelle Björnlert

”d’amore, by love, av kärlek…alla mina låtar är gjorda med kärlek, ofta dedicerade till någon person eller plats. Jag har mest gjort danslåtar och högtidsmusik. Eftersom jag är danad i en folkmusikalisk tradition där funktionen är viktig så har jag hittills aldrig ruckat på formen, men melodierna har jag försökt att göra till mina egna. För mig handlar all musik om kommunikation, att man har något att säga som förhoppningsvis andra tar emot; en röst, en färg, ett sväng, en nerv, något som berör…

Nu har jag fått möjligheten att spela in ett urval av mina kompositioner tillsammans med några av mina bästa medmusikanter. Vad passar väl bättre än att få ha skivsläpp och releasekonsert på Korröfestivalen, som för oss alla ligger närmast hjärtat” – Pelle Björnlert.

Pelle Björnlert – violino d’amore, fiol och altfiol I Johan Hedin – nyckelharpor I Anders Löfberg – violino d’amore, fiol, cello och bas I Erik Pekkari – durspel och cittra I Nora Roll – viola da gamba, altfiol och barockgitarr

Foto: Jörgen Bergström