Stäm fiolen – det blir en Korröfestival

Nu är det bestämt: Det blir en Korröfestival.

Fast som vanligt – i bemärkelsen livligt, intimt, stort, händelserikt festivalområde med oändligt många möten – kommer det tyvärr inte att bli 2021. Folkmusik är viktigt, folkhälsa är viktigare.

Så vi har tänkt om. Tänkt nytt. Tänkt covid.

Årets folkmusikfest blir i formen av en satellitfestival. På 14 olika platser runt om Korrö vill vi erbjuda livekonserter. På plats. På riktigt. Till så många som möjligt under säkra förhållanden. Den sträcker sig från tisdag 20 juli till söndag den 25 juli.

– Vi vet att våra besökare helst av allt vill ha liveupplevelser. Så vi gör vårt yttersta för att kunna erbjuda det, säger Anders Smedenmark, producent för Korröferstivalen.

Exakta platser, vilka lokaler och scener vi är på, vilka som kommer och allt annat vi kan erbjuda kommer efterhand att publiceras på vår hemsida, i sociala medier och via vårt e-nyhetsbrev. Och som alla nog vet vid det här laget så kan saker och ting ändras väldigt fort. Vi lyssnar på våra myndigheter och följer så klart alla riktlinjer.

Häng på låset runt midsommarhelgen, då släpper vi biljetterna och kan vara mer säkra på vad vi faktiskt kan genomföra. Boka upp datum, ansök om semester och låna grannens husvagn. Tillsammans kan vi göra något riktigt kul och bra.

/Korröteamet