Dagläger för barn och unga

Dagläger för barn och unga

Har du spelat ett stränginstrument i minst två år? Är du mellan 9 och 14 år?
Då är vårt dagläger för barn och unga något för dig.

Datum: 26–28 juli 2022, 09.00–17.00 varje dag.

Spelar du ett stränginstrument som till exempel fiol, cello, gitarr eller bas? Är du nyfiken på att spela folkmusik? Då är du varmt välkommen till Korröfestivalens dagläger!

På daglägret kommer du att få spela låtar på gehör (utan noter), dansa, sjunga och även bygga ett enkelt instrument. Vi kommer även att spela tillsammans med ungdomslägret vid några tillfällen under lägret. Vi avslutar med en konsert tillsammans med ungdomslägret på festivalen på fredag kväll.

Lärarna på daglägret är alla erfarna pedagoger och folkmusiker:

Ingela Eilert Haaland, fiol & gitarr. Ledare för American Swedish Institute Lilla spelmanslag i Minneapolis där hon även undervisar på svenska skolan.

Nathan Bissette, gitarr. Kompositör och frilansande musiker från Leicester i England. Nathan jobbar även som lärare på Kulturverkstan i Tingsryd.

Maria Larsson, fiol & nyckelharpa. Riksspelman, musiker och pedagog som i många år turnerat och undervisat på kulturskola och på folkmusikkurser runtom i världen.

Anders Larsson, gitarr & sång. Musiker och pedagog som kommer att sjunga och bygga instrument med barnen på daglägret.

Gästlärare: Laif Carr, durspel & sång. Riksspelman, musiker och pedagog som med outtröttlig energi lärt ut folkmusik till barn och unga i över 30 år.

Anmälan och frågor skickas till: maria.larsson@musikisyd.se

Kostnad: 500 kronor inklusive lunch och fika