Barnens egen Korröfestival 2016

Området är öppet mellan kl 13.00-21.00 fredag och lördag.

Smyg in till Barnens egen Korröfestival! Här inbjuds alla som är unga till kropp eller sinne att slå sig ner, lyssna till sagor och musik, dansa och spela. Här vill vi ge de unga en självklar plats som bara är på deras villkor. En plats som känns lockande, lekfull och inspirerande.

En förutsättning för att vårt musikliv ska leva vidare är att vi ger barnen de verktyg de behöver för att känna glädje till musiken. Det är vårt ansvar att vi visar dem att i musiken får allt och alla plats. Barnens egen Korröfestival består av ett mysigt tält som är scen för alla föreställningar, samt ett område som lockar till lek, skoj och musikskapande.

 

Föreställningar på Barnens Egen Korröfestival 2016:

webb_jazzkattsvang
Jazzkattsväng
Lördag
Välkommen till vårt musikkalas! Här blir det inte bara K som i Kalas utan K som i Konsert och Känslor. Kom! Följ med oss på vår sköna, svängiga, swingiga resa och sjung med i vår eko-kör. Häng med till Cirkus Tarturo och till Potatislandet. Har du träffat Jazzfarmor någon gång? Och kan du klura ut hur en spindel dansar? Det och mycket mer, uttryckt med sång, gitarr, basfiol, stora och små tromboner, hittar du i Swing Tarturos lekfulla värld.
Med Swing Tarturos (Julia Stokes, Christoffer Alehed, Anton Stokes och Johan Bengtsson)

 

tryck_bastakompis-698x465
Bästa kompis – 
Kan man va’ de’ om man e tre? Fredag
Alvin och Rosa leker och spelar tillsammans varje dag. De är Bästa kompisar! Men en dag upptäcker Rosa att en ny kille håller på att flytta in. Vem kan det vara? Var kommer han ifrån? Har han rest långt? Kan man spela och leka med honom? Kan man vara ”bästa kompis” om man är tre?
Med Darío Lociale, Stefan Wikström och Anna Karin Sersam.

 

reporandigt
Rep & randigt
Lördag
Allt man kan göra med snören och så mycket mer.
Med bas, fiol, rörelse och snören leker Åsa och Petter fram en föreställning som alla kan förstå, oavsett vilket språk man talar. Snörena förvandlas till flygplan, badbaljor, instrument och mycket annat, det är som trolleri på riktigt! Vi får uppleva stora och små känslor, lekfull folkmusik, randiga sånger samt en och annan känd melodi.
Med Åsa Thorsén Mogensen och Petter Wickman.

 

SKROTork_webb
Skrot
Fredag
Återvinning, uppfinning, teknik och musik!
Allt är möjligt när skrot, byggmaterial och vardagsföremål blir blåsinstrument, avloppstuba, skrotklarinett, elrörsflöjt, kazoo samt instrumenten VVSophone, vattenkannegitarr och skrotharpa. Tillsammans med SKROT-musikerna får barnen skapa egna blåsinstrument av återvinningsmaterial och vardagsföremål. Sedan komponerar de ett gemensamt musikstycke och får ta del av hur tekniken fungerar.
Med Anna Cederquist, Martin Harborg, Anders Björkquist och Hans Nilsson.

 

Havsfrun Lördag
Den ensamma lådan kämpar sig fram genom vågorna. Någon är på flykt, sökandes efter hjälp. En flicka hittar lådan när hon letar vackra stenar vid stranden. Vem är där inne? Ska hon lyckas öppna lådan? Kommer hon kunna hjälpa? Med sång, cello, harpa och nyckelharpa berättas denna musiksaga om miljöförstöring, mod och medmänsklighet. Välkommen till Havsfruns magiska värld där fiskar seglar över publikens huvuden och allt är möjligt.
Med Julia Westberg, Ivan Monthan och Hanna Stenlund Monthan.