Korrölägret

Undervisning, konsert, dans och trevligheter om vartannat. Korrölägret är öppet för alla instrument med fokus på låtspel och ensemblespel. Men vi hinner med även sång, dans och bad också! På kvällarna tar vi del av festivalens program. All utlärning sker på gehör och du bör vara förtrogen med ditt instrument. Lärare 2019 är Jeanett W Rousu, Peter Rousu med flera! Ett inspirerande och lärorikt folkmusikläger för dig mellan 15 och 23 år!

DATUM: 24–27 juli 2019
ÅLDER: 15–23 år
PLATS: Korrö, ca 4 mil sydost om
Växjö
BOENDE: Naturcamping vid festivalområdet
MAT: frukost/lunch/middag
ingår alla dagar
KOSTNAD: 999 kr
FESTIVALINTRÄDE INGÅR
ANMÄLAN: jeanett.rousu@gmail.com
– senast 1 juni.

 

Jeanett Walerholt Rousu
Huvudansvarig för Korrölägret är Jeanett Walerholt Rousu, fiol/nyckelharpa, med massor av slängpolskor i bakfickan. Jeanett bjuder på djup förankring i den småländska folkmusiktraditionen och ett stilfullt dansspel, men också historiska berättelser och spelmansporträtt från de böcker hon publicerat med folkmusik från både Småland och Dalarna. Jeanett jobbar som fiollärare på Leksands gymnasium, har en duo ”Jeanett&Peter” med  maken och senaste projektet heter ”Siljan Folk Trio”.

Peter Rousu
Peter Rousu undervisar till vardags i ensemblespel, gitarr och bas på Sjöviks folkhögskola och Rytmus Borlänge. Med djup förankring i både jazz, folkmusik och worldmusic bjuder han på spännande och överraskande arrangemang till låtarna vi spelar. Peter är känd i folkmusikkretsar som artistic leader på Ethno Sverige/England och främst Ethno on the road. Han spelar med olika folkmusikkonstellationer som ”Fatang”, ”Supernova” och ”Jeanett&Peter”.

 

KOSTNAD: 999 kr. Du anmäler dig genom att skicka ett mail till Jeanett, enligt nedan, där du beskriver vem du är, vad du spelar, hur länge du spelar, matallergier eller annat som kan vara bra för oss att veta. Anmälan är bindande.

Vill du veta mer om Korrölägret kontakta:
Jeanett Walerholt Rousu
070-728 74 22 jeanett.rousu@gmail.com

Lägret anordnas i samarbete med Bilda.

>>Sök årets Korröstipendium! Läs mer här!

<< tillbaka till KURSER OCH LÄGER
<< tillbaka till BARN OCH UNGDOM