Korrölägret

Korrölägret är självklart även 2018 en del av festivalen. Info om lägret och vilka lärare som undervisar kommer i början av 2018.

Nedan kan du läsa om Korrölägret 2017:

Nu är det dags för ett helt nytt, inspirerande och lärorikt Korröläger för dig som är 15–23 år!

Lärare på 2017 års Korröläger är den skickliga musikern och pedagogen Mia Marin från Värmland, den småländska riksspelmannen och folkmusikpedagogen Jeanett Walerholt Rousu och jämtländske folkmusikläraren och storspelmannen Kjell-Erik Eriksson. Tillsammans med gästande folkmusiker utlovar de en fullspäckad lägerupplevelse på Korrö!

Korrölägret är öppet för alla instrument och innehåller låtspel, samspel, sång och dans. All utlärning sker på gehör och du bör vara förtrogen med ditt instrument.

Lägret börjar onsdag 26 juli och håller på till lördag 29 juli och är helt integrerat med Korrö Folk- och världsmusikfestival.

Det blir undervisning, konsert, dans och trevligheter om vartannat.

Värmländska Mia Marin har ett uttrycksfullt och personligt solospel på fiol. Hon undervisar på folkhögskolor och högskolor runt om i Sverige – och på kurser runt om i världen. Hennes signum är hennes smittande spelglädje.

Kjell-Erik Eriksson är storspelmannen från Jämtland som vi känner från grupperna Hoven Droven och Triakel. Med sin stråkföring och otroligt svängiga dansspel kan han få en gråsten att dansa! Stämspel och ensemblespel är hans specialité när han undervisar vid Birka folkhögskola.

Huvudansvarig för vårt nya Korröläger är småländska Jeanett Walerholt Rousu, fiol, med massor av slängpolskor i bakfickan. Jeanett bjuder på djup förankring i traditionen och ett stilfullt dansspel, men också historiska berättelser och spelmansporträtt.

 

Ytterligare lärare och gästmusiker tillkommer!

DATUM: 26–29 juli 2017.
ÅLDER: Mellan 15 och 23 år.
BOENDE: Eget tält på en äng precis vid festivalområdet.
MAT: frukost/lunch/middag ingår under alla dagarna.
KOSTNAD: 999 kr. Du anmäler dig genom att sätta in hela beloppet på Smålands Spelmansförbunds postgiro : 44 80 33 – 1, samt skickar ett mail till Jeanett, enligt nedan, där du beskriver vem du är, vad du spelar, hur länge du spelar, matallergier eller annat som kan vara bra för oss att veta. Anmälan är bindande.

Vill du veta mer om Korrölägret kontakta:
Jeanett Walerholt Rousu
070-728 74 22 jeanett.rousu@gmail.com

Lägret anordnas i samarbete med Bilda.

>>Sök årets Korröstipendium! Läs mer här!

<< tillbaka till KURSER OCH LÄGER
<< tillbaka till BARN OCH UNGDOM